Husmor tipsar!

 

image

Idag tillagade jag massor av köttfärsbiffar och GUU så goda de blev! Tips 1 är: var inte rädd för lök. Tips 2: Använd färska örter som lite oregano, massa persilja och lite rosmarin! Tips 3: RIV vitlöken för mer smak. Tips 4: Använd ett extra ägg och skippa ströbrödet/mjölet helt!

 

image

Eftersom det kan ta lite mer tid innan biffen utan ströbröd/mjöl ”binds ihop” så kan den ramla isär lite här och där. Tips: Stek upp dem i en plättlagg! Löken kan också trilla ut lite härochdär men med plättlaggen blir det lättare att plocka ut allteftersom. Tips: För mer smak stek i en liten klick ister och äkta smör. Wow vilken skillnad!

 

image

Jag höll precis på att göra en marinad för midsommar-grillningen och passade på att lägga i de uppstekta biffarna i den ett tag (i kylen!) och ooh vad gött. Det var sista tipset!

 

image

OBS! Ett extra tips: gör marinad på massa vitlök, gul lök, smält ister & äkta smör, (riktiga) oliver, färska örter, rödvin och en skvätt äppelcidervinäger och salt&peppar! Istret och smöret stelnar i kylen men smälter i lagom tid när du ska grilla, smart va?

blogstats trackingpixel

7 reaktion på “Husmor tipsar!

  1. sv: Tack fina du! :) Kul när man kan inspirera andra!

    Åh biffar är aaldrig fel. Hittade en och annan godsak här!

    Ha en mysig kväll! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>