Evolution

Hallå där!
Ursäkta min lilla frånvaro idag men jag har ju som sagt hållt på med renoveringen lite till, fullt upp! 😀

Det är förresten en sak som verkligen fascinerar mig.
Jag har sedan barnsben haft en viss brist på energi och ork att göra de allra vanligaste och lättaste sakerna. Som att hålla mig vaken på dagis/skola, orka röra på mig på rasterna, vara med på gympan, leka med kompisar och sånt.

Detta har berott på 1 sak; rädsla.
Jag har varit rädd för att sova sen jag fick lära mig att hemska saker kan hända när man sover. Och lider man av grov sömnbrist så blir man ju givetvis trött.

Rädslan gjorde även att jag redan då grubblade mycket, tankar på högvarv dygnet runt, aldrig lugn, aldrig frid, alltid lista överlevnadsstrategier i huvet (och på äldre dagar listor jag skriver i skrivblock) och att alltid vara redo. Redo för att reagera på det sätt som skulle rädda mig vid olika situationer som kunde uppstå. Ständigt på vakt, aldrig med garden nere. Ständigt läsa av och registrera alla tecken.

Detta tog all min energi. Därför fanns det aldrig någon energi kvar till ”det andra”. Jag hamnade efter i skolan redan första veckan i ettan.

Jag har fått veta att jag aldrig kommer att återhämta mig HELT.

Allt detta har jag under många år fått olika ”hjälp” med. Professionell så att säga. Men jag har fått det bevisat för mig att det inte är tiden som läker sår, utan det är vad du gör under tiden som läker. Inte till 100%. Men kanske 80. 

Idag blev jag, ytterligare en gång, fascinerad över detta. Att hur jag sakta men säkert, lite i taget, har läkt en del.
Hur jag helt av mig själv, omedvetet, orkat mer. Jag sover aldrig mer än 4-5 timmar per dygn. Men jag är lugnare. Många rädslor kvarstår. Vissa kommer heller aldrig försvinna. Men jag orkar göra så mycket mer. Ibland, som idag, kommer jag på mig själv med att ha energi.
Den energin jag aldrig hade. 

Och för detta är jag obeskrivligt tacksam för ♥

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>